Att lyfta blicken mot kreativa processer och entreprenörskap

Det var många kloka ord man fick lyssna till denna morgonföreläsning av Annie Lööf på besök på Kungsbackas nya teater.
Inte minst fastnade jag för hennes ord om skolan och om hur viktigt det är att unga dels lättare får komma in på arbetsmarknaden och dels att de redan i skolan får möjlighet att pröva på vad det vill säga att starta och driva ett företag.
Men också då hon tog upp behovet av innovativa mötesplatser, innovativa tjänster och innovativa miljöer.

Självklart kan jag inte låta bli att dra paralleller mellan det hon beskriver och vårt projekt Affärsnytta & Sociala medier mellan gymnasieungdomarna och oss företagare där vi verkligen kan och vill och förstår att dra nytta av varandras kompetenser, erfarenheter, nya sätt att tänka och kommunicera.
Att få utvecklas tillsammans med alla dessa kreativa unga, framtidens konsumenter och nya företagare är en energikick och faktiskt nödvändigt för att kunna skapa en jämställd och hållbar tillväxt som jag ser det.
Ta bara sådana praktexempel som Aranäsgymnasieeleverna och UF-företagarna Emelie Jönsson och Cecilia Jedenberg som började sitt företagande i höstas och som kammat hem titlarna bästa affärsplan och bästa marknadsförare av samtliga UF-företagare i Halland.(GP)
Med noll pengar i reklambudget har man lyckats genom att använda Facebook, egen hemsida och att intressera andra bloggare att skriva om dem (precis som jag gör nu:) och på det sättet når man ut med sitt budskap och får en viktig dialog med blivande kunder.
Grattis till er framgång Emelie och Cecilia och jag tror att Näringsministern fick med sig er och många andra som goda exempel från sitt besök här.

I mina samtal med Annie har hon visat stort intresse och önskar oss verkligen lycka till med våra samverkansprojekt skola och näringsliv framöver.
Med de orden som värmande råg i ryggen kör vi vidare.
För precis som Annie citerade Ingvar Kamprads favorituttryck, vill jag göra:

”Det mesta är ändå ogjort – underbara framtid!”


Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s