Vad får framgångsrika företagsledare att vilja och våga?

SKF:s Sverigechef Eva Karlsson utsågs nyligen till årets Ruter dam. En utmärkelse som går till den kvinna som under det senaste året fått den mest inflytelserika chefsposten i svenskt näringsliv.
Eva Karlsson som nu ansvarar för 7,3 miljarder och 2 100 anställda tillträdde sin tjänst i februari i år efter att ha arbetat hela sitt yrkesverksamma liv, 21 år, inom SKF!
För att få fler kvinnor på höga poster inom näringslivet poängterar hon vikten av att vara lyhörd för varför kvinnor vill och vågar åta sig ett ansvarsfullt uppdrag.

Själv kan jag inte låta bli att undra över om det verkligen är skillnad mellan mäns och kvinnors motiv till att vilja och våga stå där på toppen.

Är motivet annorlunda för tidigare Volvo-vd:n Leif Johansson som i dagarna fick Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademiens (Iva) främsta utmärkelse, den stora guldmedaljen?

Jag tror inte det. Jag tror att det som driver en person till att vilja anstränga sig extra kan sägas med ett enda ord – Lust

Utan lust- ingen framgång!
Jag har träffat och intervjuat många företagsledare genom åren och vad som tycks vara gemensamt för dem alla är just denna lust till att vilja skapa och förändra sin omvärld. Lusten gör att man lyckas och då kommer känslan, njutningen och stoltheten som ger dem ny energi och lust att anta nya utmaningar.
Lust tar bort din rädsla över att misslyckas, lust gör dig inställd på belöning.
Bjud på lust och du får lust tillbaka.

Kan det vara så enkelt? Vad säger Eva och Leif och alla ni andra?

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s