Kvinnors företagande visar vägen för tillväxt. Över generationsgränserna!

Europas unga går ut i protester, arbetslösheten ökar och många ungdomar har tappat tron på framtiden. Överallt läser vi om unga som uttalar sig ” Det räcker inte med att man kan sin sak, man måste också ha kontakter”. Man måste känna folk i näringslivet för att kunna ta sig fram i den stenhårda konkurrens som råder.
Javisst är det så. Även i Kungsbacka. Eller Göteborg, eller….

Just därför är jag så stolt och glad över det stora intresse och de möjligheter vi lyckats ta fram på hemmaplan. Och att det är vi kvinnor som driver på och visar vägen.

Projektet Affärsnytta & Sociala Medier är unikt i sitt slag just genom att det ger ungdomarna chansen att utvecklas i mötet med näringslivet.

Under fjorton veckor möts kontinuerligt företagare och elever, kvinnor och män, unga och äldre, för att inhämta nya kunskaper inom IT och sociala medier. Under ledning av professionella föreläsare arbetar man tillsammans, i interaktioner, sida vid sida, fikar, affärsminglar, lär känna varandra och bygger ett ömsesidigt förtroende.
Framgångsrika företag investerar i de unga, erbjuder ”elevuppdrag” och mentorskap.

Full fart framåt!
Vi vill dra igång, full fart framåt, fullt ös på alla motorer – men än så länge har vi bara att vänta och vänta och vänta innan vi får klartecken.
Mer än 160 personer är på ett eller annat sätt involverade och väntar på att få ”komma ut till havs” och få luft under vingarna.


Borde inte politiker och tillväxtansvariga i regionen jubla
?
Och göra allt för att snabba på beslut om projektstart?
Vilka krav kan man ställa? Vad är rimligt och rätt att förvänta sig? Som ung, som företagare och som nätverkare?
GP

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s