Affärsnytta & Sociala mediers resultat inspirerar – får beröm från Näringsminister Maud Olofsson

”Att ni i projektet Affärsnytta & Sociala medier lyckats öppna ögonen på så många företagande kvinnor och så många ungdomar, bådar gott för framtiden”, ja så uttrycker sig vår Näringsminister efter att ha studerat de goda projektresultaten från i höstas. Samtidigt understryker hon hur viktig fortsatt kompetensutveckling i sociala medier och IT är, för att fortsatt öka tillväxten i företagen.

Utmaningen för årets projektomgång är att skapa ännu fler affärsmöjligheter för både företagare och ungdomar
Taggade av allt beröm och goda resultat har vi nu utvecklat Affärsnytta & Sociala medier ännu mer. I år finns fler möjligheter till mingel och värdefulla kontakter och fler möjligheter att hitta kreativa lösningar att marknadsföra sig och att få blivande konsumenters, ungdomars, syn på produktutveckling och bra ”snackisar”.


Fler större och mindre företag är i år direkt involverade redan från start – och bygger ett starkt varumärke

Att medvetet bygga sitt varumärke, forma rätt webbstrategi, lära sig blogga, twittra och facebooka är ofta avgörande för att en småföretagare med liten reklambudget ska ha råd att göra sin produkt eller tjänst till en ”kändis”.
Men lika viktigt för en småföretagare är att finna nya, mer kostnadseffektiva former för sk employerbranding, att hitta rätt personer till företaget genom att stärka sitt varumärke som arbetsgivare.
Affärsnytta & Sociala medier skapar dessa möjligheter, vilket framgångsrika företagare nu förstår att utnyttja.
Grattis och välkommen säger jag 🙂
Har du råd att inte delta?

Fler ungdomar inspireras att starta eget – Nya entreprenörsstjärnor tänds!
Under förra året startade inte mindre än fyra ungdomar egen verksamhet under projekttiden. I år är det dubbla mentorskapet mellan företagarna och ungdomarna ännu mer strukturerat, vilket kommer att innebära ännu fler möjligheter för ungdomarna att få praktikplatser, projektarbete och inte minst att få inspiration och kunskap att själva våga använda sin kreativitet och göra karriär inom eget företagande.

Härligt att Affärsnytta & Sociala medier skapar ringar på vattnet – Nu har Kungsbacka kommun tagit fram en speciell strategi för att öka samverkan mellan skola och näringsliv.
Bra idéer sprider sig fort, inte minst via sociala medier. Och jag blir glad när jag nu läser om Kungsbackas strategi för näringslivsarbete där man i nya genomförandeplanen markerar vikten av väl fungerande kontakter mellan skola och näringsliv och där man bland annat säger sig vilja stärka befintliga nätverk och skapa långsiktiga relationer mellan eleverna och företagen.
Hurra! Hurra!

Den 10 mars i år fick Tillväxtverket regeringens uppdrag att samordna och genomföra ett 4-årigt program för att fortsatt främja kvinnors företagande.
Nu väntar vi intensivt på ”startskottet” dvs att även regionala politiker fattar kloka beslut och att tjänstemännen snabbt verkställer så att vi kan dra nytta av all positiv energi som är i rörelse.

Är du företagare och vill delta i Affärsnytta & Sociala medier 2011? Mejla mig på  borjessonpihl@gmail.com.

GP

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Affärsnytta & Sociala mediers resultat inspirerar – får beröm från Näringsminister Maud Olofsson

  1. Ingrid skriver:

    Sociala medier har kommit inte för att stanna utan för att utvecklas och ge fler och fler kontaktytor. Inspirerande att projektet går vidare. 🙂

    • Håller med dig Ingrid – det finns nya saker att lära hela tiden och möjligheterna med sociala medier ökar ju i rasande takt…. sen är det så befriande och kreativt att arbeta tillsammans med ungdomarna:)

  2. Victoria Ahlén skriver:

    Det här är ett fantastiskt projekt och snacka om synergier skola och näringsliv emellan. Ett varmt lycka till säger jag ;)!
    😉 Victoria Ahlén, VD Awoque AB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s